Ihon opetuksia ja rakkaita rutiineja

 

Lapseni syntymäpäivän lähestyessä olen joka vuosi käynyt läpi vanhoja valokuvia. Kaikesta itsekriittisyydestäni huolimatta on olemassa kuvia, vähänlaisesti kylläkin, joista ihan aidosti ajattelen, että onpa hei hyvä kuva. Uskokaa tai älkää, inhoan lähes kaikkia kuvia, joita minusta on otettu. Siitäkin huolimatta, että olen julkaissut itsestäni jos jonkinlaista otosta somessa vietettyjen vuosien aikana. Edelleen opettelen hyväksymään ja rakastamaan itseäni näin, mutta tätä voisi luonnehtia korkeintaan hyväksi yritykseksi.

Hyviä kuvia yhdistävät kuitenkin kaksi asiaa. Hyvältä näyttävä iho ja onnellinen olo. Jo tästä voisi tehdä johtopäätöksiä, että ne todella kulkevat käsi kädessä.

Hyvinvoiva iho tekee aina vähän onnellisemmaksi, mutta onnettomana iho onkin kaikkea muuta kuin hyvä. Se heijastaa kaiken ulospäin.

 

Aloitin uuden ihonhoitorutiinin samaan aikaan, kun aloin taas kantapään kautta ymmärtää, että vain minä voin tehdä itse itsestäni onnellisen. Se ei ole kenenkään muun tehtävä, eikä kukaan muu siihen pystykään. Minun tehtäväni on myös itse pitää ihostani huolta.

Kolmekymmentäkolmevuotiaana ei enää riitä, että toivoo parasta ja muistaa pestä meikit ennen nukkumaanmenoa.

 

Ikääntymisen merkkejä voi estää, mutta niitä on ihan helvetin hankala poistaa.

 

 

Päätin alkaa ihan tosissani panostaa ihonhoitoon. Hehkuva ja terve iho on paljon parempi sijoitus itseen kuin uudet kengät tai se kaupan ihanin mekko. Se kun kulkee mukana aina, halusimme tai emme.

Siksi minulla on nyt uusi ihonhoitorutiini. Päätin, että kerran kuussa teen kasvoilleni jotain. Mikroneulausta, Profhiloa, ihonpuhdistusta, happokuorintoja, hemmotteluhoitoja, pääasia että jotain.

Lisäksi aloin hoitaa sitä paremmin kuin koskaan. Sen sijaan, että lätkisin kasvoilleni sitä sun tätä maailmalta haalittua voidetta, seerumia ja sen sellaista, aloitin kokonaan uuden ihonhoitosarjan ja sen myötä hyvinkin tarkan uuden ihonhoitorutiinin ja siinä myös pysyn.

 

Tunne on sama kuin sähköauton ostaessa, miksen ole tehnyt tätä aiemmin?

 

 

Kokeilin vasta nyt maailmankuuluja Zo Skin Health -tuotteita ja monien muiden tavoin, jäin heti ensimmäisenä päivänä koukkuun. Voin vannoa laittaneeni  kosmetiikkaan ja erilaisiin ihonhoitotuotteisiin aivan järjettömän määrän rahaa (jos mietit mikä on järjetön määrä, voit luultavasti kertoa sen vielä ainakin kahdella, tai kolmella), mutta mikään ei ole koskaan tuntunut iholla samanlaiselta kuin Zo. Jos nämä muuten kiinnostavat, kirjoitan niistä mielelläni kyllä lisää. Verrattuna mihin tahansa aiemmin kokeilemaani tuotesarjaan, on se ollut aivan omaa luokkaansa.

 

En kuitenkaan missään nimessä usko, että se on ainoa toimiva sarja, vaikka itselleni sopiikin. Ihot ovat erilaisia ja parhainkin iho on onnettomana samea ja eloton, vaikka sitä hoitaisi kuinka. Siinä missä ennen maanisesti noudatin pikkutarkkaa ruokavaliota, treeniohjelmaa ja nukkumaanmenoaikoja, olin pikemminkin hyvin stressaantunut ja alakuloinen ja se myös näkyi ulospäin.

 

Nyt, kun olen taas oivaltanut hyvän olon tulevan jostain ihan muualta, ovat nämä terveelliset elämäntavat tulleet osaksi elämääni kuin itsestään. Ne tukevat ja ylläpitävät henkistä hyvinvointiani, eivät saa sitä aikaan. Mieleltään hyvinvoiva ihminen todennäköisemmin näyttää hyvältä, mutta ainakin oma henkinen hyvinvointini edellyttää a) paljon liikuntaa, b) terveellistä ruokaa ja c) kunnon yöunia.

 

 

Rutiineilla on iso merkitys, arjen sujumisessa, jokapäiväisessä jaksamisessa ja tietysti siinä ihonhoidossa. Kalliit hoitolahoidot ovat täysin turhia, jos kotihoitorutiinit eivät niiden välillä ole kunnossa. Mieti, mitä viisi minuuttia rutiininomaista ihonhoitoa aamuin illoin voisi tehdä myös hyvinvoinnillesi? Muutokset ovat luonnollisesti hitaita, mutta sitähän se aina on. Suuret laivat kääntyvät hitaasti.

 

Jo se, että tiedän pitäväni itsestäni nyt parempaa huolta, kertoo siitä, että välitän itsestäni ja haluan tehdä niitä hyviä valintoja elämän eri osa-alueilla. Olkoon se sitten ihonhoitorutiini tai yöunet.

 


Tags:
3 Comments
 • Cami
  Posted at 20:26h, 06 syyskuun Vastaa

  Ihana kirjoitus! <3

 • Anna
  Posted at 19:26h, 29 syyskuun Vastaa

  Zo tuotteiden kokemukset kiinnostavat, oma ihonhoitaja niitä suositteli, hintaa jäin kauhistelemaan.😅 toki jos toimivat oikeasti niin ovat sen arvoisia. kivaa syksyä teille 🙂

  • mirvaannamarian
   Posted at 11:57h, 30 syyskuun Vastaa

   Mä voin mielelläni tehdä niistä jonkun jutun. Hinta on hirveä – mutta kuten sanoit, siitä maksaa jos ne toimii. Ja ne toimii 😀 Ja sellainen erikoisuus niissä on, että ovat super riittoisia.

   Moni mun ystävä käyttää Zo:lta vain muutamaa ”täsmätuotetta”, kuten padseja ja retinolia ja ovat olleet niiden tehosta tosi vaikuttuneita. Eli onneksi ei tarvitse ostaa välttämättä koko sarjaa kerralla!

Post A Comment