Olla enemmän minä

 

Pohtiessani asioita ääneen ihmisen kanssa, joka muuten saa osan palkastaan siitä että kuuntelee minua, totesin yhdeksi tavoitteekseni: haluaisin olla enemmän minä.

Vähän jopa huvitti. Että kolmekymmentäkolmevuotiaana sitä haluaisi olla enemmän oma itsensä.

 

Ja että 2020-luvullakin se voi olla vielä ongelma.

 

Eniten mua.

 

Kun on aina miellyttänyt muita, mukautunut kaikkeen, sopeutunut muiden elämään ja jopa huijannut itseään olemalla jotain muuta kuin on, ei se olekaan mikään tosta noin vaan.

Olen aikuisena sisustanut kotini sellaiseksi kuin somessa, tietenkin luulin pitäväni siitä. Ah, mustaa ja valkoista. Ruudullisten nukkamattojen ja musta-kultaisten designlamppujen keskellä olo olikin vain tyhjä.

 

Olen pukeutunut beigesti, aikuisesti, tyttömäisesti, naisellisesti, urheilullisesti, kotimaisesti, kalliisti, vastuullisesti. Ja aina ollut eniten itseni vain converseissa ja yli-isossa farkkutakissa.

Käyttäytynyt kuten tiettyyn ikään tai elämäntilanteeseen muka kuuluu.

 

Kaikki esimerkiksi sanoo, että jokainen äiti on ihan yhtä hyvä äiti. Ja sit kun äiti bailaa tai treenaa niin se tekee sitä aina liikaa ja liian väärään aikaan vaikkei se oikeesti tekis sitä juuri ollenkaan.

 

Meille kun on annettu se muotti, johon tulisi edelleen kuulua.

Erilaisuus ei ollut muotia lapsuudessa, eikä se ole sitä ikävä kyllä vieläkään. 

 

Silti aina, kun vähänkin pursuaa siitä muotista yli, tuntuu jotenkin hyvältä.

 

Kolme rakasta. Sanomalehti, aamukynttilät ja iso kahvi.

 

Onneksi suunta on ylöspäin ja some ja globalisaatio nyt ylipäätään on tuonut esille erilaisia persoonia. Matka erilaisuuden hyväksymiseen on kuitenkin pitkä, varsinkin kun pistää päänsä hetkeksi pois pääkaupungista. Sitä ennen joka ikinen valinta, joka perustuu puhtaasti siihen mitä minä haluan tehdä näin, on ihan äärimmäisen tärkeä.

Kun alkaa elää itselleen ja itsestään käsin, tuntuu kaikki huomattavasti kevyemmältä. On vähän jopa suoranaista hulluutta, että edes kirjoittaa tällaisesta aiheesta kun sen tulisi olla itsestäänselvää, mutta vielä se ei sitä ole. Tee tänään jotain, mitä sinä haluat. Jätä tekemättä jotain, mitä muut haluavat sinun tekevän.

 

Kukaan ei muista ketään sen takia, että se yks aina oli niin hirveän järkevä ja aikuinen.


Tags:
No Comments

Post A Comment